Privacybeleid

Voor het maken van een vergelijking op deze website is het nodig om persoonlijke gegevens in te vullen. Misschien dat u daar als bezoeker of klant moeite mee heeft. Wie leggen u graag uit waar wij uw gegevens voor nodig hebben en hoe we er verder mee omgaan.

dePrijsvergelijkers.com hechten veel waarde aan uw privacy. Persoonlijke gegevens van bezoekers worden natuurlijk met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Van Dyck Brown B.V. houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt. In deze privacyverklaring leggen wij aan u uit welke gegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden, alsmede hoe wij de gegevens verkrijgen. De persoonlijke informatie die we van u ontvangen, wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

De verwerkingen van persoonsgegevens door dePrijsvergelijkers.com zijn aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder meldingsnummer m1531797.

Begripsomschrijvingen

In dit reglement wordt verstaan onder:

  • Verantwoordelijke: Van Dyck Brown B.V. (of “VDB"), gevestigd te Den Bosch (Nederland), Nieuwstraat 34.
  • Persoonsgegevens: alle tot een individuele persoon herleidbare gegevens.
  • Verwerken van persoonsgegevens: elke handeling of geheel van handelingen met betrekking tot die persoonsgegevens vanaf het verzamelen tot aan het vernietigen.
  • Bezoeker: bezoeker van onze website, die niet noodzakelijkerwijs ook een abonnee of gratis aanmelder is.

Actief verstrekte informatie

Deprijsvergelijkers gebruikt de verzamelde gegevens om haar bezoekers de volgende diensten te leveren:

Als u zich aanmeldt bij de door u gekozen energieleverancier via onze website, hebben we uw NAW-gegevens, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, e-mail adres, huidige energieleverancier, bank- of gironummer, IP adres en af te sluiten contract/product nodig om uw overstap netjes in orde te maken.

Deze gegevens verzenden wij naar de door u gekozen energieleverancier via een beveiligde omgeving (SSL), om uw overstap in orde te maken. Uw (bovenstaande) gegevens zijn niet toegankelijk voor andere partijen dan dePrijsvergelijkers.com en de energieleverancier die u gekozen heeft.

Als u zich via onze website enkel aanmeldt om geïnformeerd te worden over producten en of diensten, hebben we uw naam, geslacht, e-mail adres, huidige energieleverancier/opzegtermijn/afloopdatum nodig. Met deze gegevens kunnen we u tijdig van een passende aanbod voorzien via een e-mail.

Als u zich via onze website aanmeldt bij de door u gekozen energieleverancier, slaan wij uw gegevens op zodat wij u kunnen informeren over energie-gerelateerde zaken.

Wij maken na het overstappen mogelijk gebruik van uw e-mailadres om u een uitnodiging te sturen voor het schrijven van een beoordeling over dePrijsvergelijkers.com. Met als doel andere bezoekers te helpen met overstappen.

Met uw toestemming gebruiken wij uw e-mailadres om u maximaal 4 keer per jaar een link te sturen naar eventueel door ons uit te voeren tevredenheidsonderzoek zodat wij het overstapproces in kaart kunnen brengen.

Indien u een beoordeling, ervaring of reactie achterlaat op dePrijsvergelijkers.com, wordt deze gepubliceerd op de website onder vermelding van uw naam. Aangezien zoekmachines deze pagina's kunnen indexeren, raden wij u af om uw volledige naam en andere persoonsgegevens op te nemen in uw beoordeling, ervaring of reactie. Op verzoek kunnen wij uw beoordeling, ervaring of reactie anonimiseren.

Passief verstrekte informatie

Als u op het internet surft en onze website bezoekt, stelt u, wellicht zonder dat u zich daarvan bewust bent, ons in staat om gegevens over u te verzamelen. Voorbeelden van deze gegevens zijn cookies (zie toelichting hieronder), uw besturingssysteem, de internetbrowser die u gebruikt, het 'IP-nummer' van de computer waarmee u surft, en de internetpagina's die u bezoekt. Van Dyck Brown B.V. kan deze gegevens gebruiken om de kwaliteit van haar ’website te verbeteren. Op deze manier wordt het ons bekend welke pagina's veel of weinig bekeken worden. Voor zover wij deze gegevens gebruiken, is dit altijd anoniem en op groepsniveau. Door gebruik te maken van web applicatie van VanDyck Brown B.V. stemt u in met het gebruik van deze informatie door Van Dyck Brown B.V.

Doel en inhoud van de gegevensverwerking

De door u verstrekte gegevens worden via een beveiligde verbinding (SSL) verzonden naar de door u gekozen energieleverancier om uw bestelling te behandelen of ze worden gebruikt voor de nieuwsbrief. Indien u ook uw e-mailadres heeft ingevuld, informeert Van Dyck Brown B.V. u per omgaande door middel van een e-mail of uw aanmelding is binnengekomen bij ons.

De gegevens worden gebruikt om:

  • De door u aangevraagde nieuwsbrieven te kunnen toezenden;
  • Ter herinnering een e-mail te sturen omtrent uw aflopend energiecontract;
  • U van dienst te kunnen zijn bij het afhandelen van uw aanvraag voor energiediensten en u te kunnen informeren over het verloop daarvan;
  • Aan wet- en regelgeving te voldoen;

Cookies

Van Dyck Brown B.V. maakt gebruik van cookies om de bezoeker een optimale gebruikerservaring te bieden. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Cookies beschadigen uw computer of de bestanden op uw computer niet. Cookies identificeren geen personen, maar computers van gebruikers. Onze cookies bevatten geen informatie die herleidbaar is naar individuele personen en bevatten dus geen naam of e-mail adres. Cookies worden gebruikt om voorkeuren van bezoekers op te slaan (permanente cookies), om bezoekersaantallen te meten (sessie cookies), en om advertenties via banners te kunnen volgen (tracking cookies).

Permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt ervaren. Permanente cookies kan u verwijderen via de instellingen van uw browser.”

Sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf

Dit betreft een door ons geplaatste cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Met onderstaande link kunt u zich afmelden voor Google Analytics voor Display Adverteerders: Link

De gebruiker kan te allen tijde de cookies verwijderen vanuit de instellingen van de browser.

Op de website van de Consumentenbond treft uitgebreide informatie over cookies, hieronder treft u enkele links naar deze documenten:

Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?”

Consumentenbond: “Cookies verwijderen” 

Consumentenbond: “Cookies uitschakelen

Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising

Partijen die cookies plaatsen

deprijsvergelijkers.com (first-party cookies)

  • Namen van de cookies: ddup_lt, ddup_lt-a
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee te bepalen welke affiliates beloond moeten worden.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 30 dagen. 
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de advertentiepartner.

deprijsvergelijkers.com

  • Namen van de cookies: dpvu
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van bezoekersstromen en bezoekeresgedrag om de performance en het gebruiksgemak van deze website te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 30 dagen.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme data wordt niet meer meegenomen bij het verbeteren van de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website gebruikte kanalen.

website zelf, first-party (FlxPxl)

  • Namen van de cookies: flxpxl_ts
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van de tijd die wordt doorgebracht op de website.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Verwijderd aan het einde van de sessie.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw tijd besteed op deze website kan niet meer gemeten worden.

adnxs.com

  • Namen van de cookies: anj, icu, sess, uuid2
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van clicks en bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee advertentiecampagnes te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 90 dagen.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de desbetreffende centrale adserver en u ontvangt via de desbetreffende centrale ad server geen gerichte, voor u interessante, aanbiedingen van deze website op websites van derden.

googleadservices.com (Adwords)

  • Namen van de cookies: Conversion
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van clicks en bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee advertentiecampagnes te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 1 maand.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de desbetreffende centrale adserver en u ontvangt via de desbetreffende centrale ad server geen gerichte, voor u interessante, aanbiedingen van deze website op websites van derden.

msn.com / bing.com

  • Namen van de cookies: MSAnalytics, MSConv, MR, MUID
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van clicks en bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee advertentiecampagnes te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 2 jaar.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de desbetreffende centrale adserver en u ontvangt via de desbetreffende centrale ad server geen gerichte, voor u interessante, aanbiedingen van deze website op websites van derden.

 weborama.fr

  • Namen van de cookies: _adp_ret_TGP, AFFICHE_W, wbo_performance, wousq
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van clicks en bestellingen/conversies gedaan via deze website.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 2 jaar.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme data wordt niet meer meegenomen bij het verbeteren van de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website gebruikte kanalen.

 ds1.nl

  • Namen van de cookies: pdc, PHPSESSID, si_xxx
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee te bepalen welke affiliates beloond moeten worden.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 100 dagen.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de advertentiepartner. Indien u gebruik maakt van externe spaarprogramma’s worden verdiende punten hiervoor niet geregistreerd.

ms.ligatus.com

  • Namen van de cookies: LIG_CONV_xxxxx
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: Meten van clicks en bestellingen/conversies gedaan via deze website om daarmee advertentiecampagnes te optimaliseren.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 14 dagen.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de desbetreffende centrale adserver en u ontvangt via de desbetreffende centrale ad server geen gerichte, voor u interessante, aanbiedingen van deze website op websites van derden.

facebook.com

  • Namen van de cookies: c_user, datr, fr, lu, s, xs, sub, act, p, presence en mogelijk nog facebookgebruiker-specifieke cookies.
  • Wat is het doel van het plaatsen van de cookie: c_user, datr, fr, lu, s, xs, sub, act, p, presence en mogelijk nog facebookgebruiker-specifieke cookies.
  • Hoe lang blijven de gegevens (cookies) geplaatst/bewaard: Maximaal 2 jaar.
  • Wat is het gevolg / zijn de gevolgen voor de bezoeker als de cookie geweigerd wordt: Uw anonieme conversiegegevens worden niet langer teruggekoppeld aan de advertentiepartner.

Bewaren van de persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens, die u verstrekt voor een aanvraag voor diensten worden bij Van Dyck Brown B.V. niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld of worden gebruikt. De afmeldprocedure voor de Van Dyck Brown B.V. nieuwsbrief staat vermeld onder elke verzonden nieuwsbrief en op de website.

Het verstrekken van de persoonsgegevens

Van Dyck Brown B.V. verstrekt uw gegevens onder geen beding aan een andere partij behoudens voor zover de behandeling van aanmeldingen of wet- en regelgeving ons hiertoe verplichten. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de in deze privacyverklaring omschreven doelen. De door u gekozen energieleverancier heeft haar eigen verplichtingen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Voor vragen over de behandeling van uw gegevens door uw gekozen energieleverancier, verwijzen wij naar de toepasselijke privacyverklaring van deze leverancier.

Inzage en correctie

U hebt altijd het recht op inzage van gegevens die op u betrekking hebben. Ook hebt u het recht om deze gegevens te laten corrigeren of verwijderen. Om misbruik hiervan te voorkomen, kunnen wij u bij een dergelijke aanvraag vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het betreffende cookie in mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van u browser. 

U kunt uw gegevens natuurlijk ook schriftelijk opvragen. Dit kan door een brief te sturen naar dePrijsvergelijkers.com, Nieuwstraat 34, 5211NL, Den Bosch. Vermeld in deze brief uw volledige NAW-gegevens en e-mail adres en uw verzoek tot inzage. Wij zenden u dan zo snel mogelijk een overzicht toe. Hiervoor brengen wij u per aanvraag € 5,00 aan administratiekosten in rekening. 

Wijziging privacy verklaring

dePrijsvergelijkers.com behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring.

dePrijsvergelijkers.com is gebouwd en wordt beheerd door Van Dyck Brown B.V. te Den Bosch. Van Dyck Brown B.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in 's-Hertogenbosch onder nummer: 55745113. BTW nummer: NL851843943B01.