Terug naar service

Over slimme thermostaten

  • Hoe werkt een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat kun je de verwarming op afstand hoger of lager zetten. Sommige thermostaten doen dit zelfs automatisch. Ook zijn er slimme thermostaten die ‘praten’ met verlichting, stekkers en andere apparaten. Je bedient een slimme thermostaat met een app op je smartphone, tablet of computer. Via deze app kun je ook jouw energieverbruik bekijken.

  • Hoeveel kun je besparen met slimme thermostaat?

Het hangt voor een groot deel van jezelf af hoeveel je uiteindelijk bespaart. Ook met een slimme thermostaat geldt: hoe minder energie je verbruikt, hoe lager de energierekening zal zijn.

  • Hoe wordt een aanbieding met een slimme thermostaat berekend?

Bij de aanbiedingen met een slimme thermostaat worden alle kosten, behalve de eenmalige aanschafkosten meegenomen in de prijs. De eventuele besparing wordt niet meegenomen omdat deze per persoon kan verschillen.

  • Welke slimme thermostaten vergelijkt dePrijsvergelijkers.com?

We hebben een handige tabel waarin je alle slimme thermostaten van meerdere energieleveranciers kunt bekijken. Zo zie je heel eenvoudig wat elke thermostaat kan en wat de kosten zijn. In onze vergelijker vind je alle aanbiedingen met slimme thermostaten op dit moment.